fbpx
1-2

Abrupte, ernstige, eenzijdige hoofdpijn, gekenmerkt door één tot drie kortstondige aanvallen van preorbitalpijn per dag over een periode van 4-8 weken. Dit wordt gevolgd door een pijnloze periode die 3 tot 18 maanden kan duren. Verhoogde incidentie bij mannen van middelbare leeftijd. Geen familieanamnese van hoofdpijn of bewijs van organische ziekte.

Een pulserende suboccipitale hoofdpijn die vaak in de vroege ochtend optreedt en gedurende de dag afneemt. Geassocieerd met hypertensie, obesitas, stress, gebrek aan lichaamsbeweging, medicatiegevoeligheid en nier-, hart- en vaatziekten.

Een eenzijdige of bilaterale terugkerende hoofdpijn. Vaak kan de patiënt de gebeurtenissen voorspellen voordat ze beginnen. Meestal gekenmerkt door een aura, met of zonder bijbehorende visuele en gastro-intestinale stoornissen. Elke leeftijd kan worden beïnvloed, er is een verhoogde incidentie bij vrouwen van 10 tot 30 jaar. Migraine-hoofdpijn wordt nu geclassificeerd als een chronische ziekte.

Hoofdpijn gekenmerkt door gezwollen sinussen, pijn en druk op de wangen, met mogelijke straling in de mondholte. De overgrote meerderheid (90%) van de tijd, sinushoofdpijn, wordt verkeerd gediagnosticeerd als migrainehoofdpijn.

Wordt gekenmerkt door een suboccipitale en een tijdelijke doffe pijn. Vaak gekenmerkt door een band of gelaatsuitdrukking, comprimering rond de hoofdhuid. Wordt vaak geproduceerd door aanhoudende samentrekking van de spieren van het hoofd en de nek of segmentale disfunctie van de nekgewrichten.

Een compressie van de neurovasculaire bundel geassocieerd met spasmen of hypertrofie van de scaleni anterieure en medium spieren

Een rudimentaire rib op het C7-wervelniveau geassocieerd met een aantal brachiale plexus-subclaviale slagader-syndromen.

Een neurovasculaire compressie van de schoudergordel gekenmerkt door pijn, gevoelloosheid en paresthesie van de bovenste ledematen. Er is een verhoogde incidentie bij 35 tot 55 jaar oude vrouwen.

Ook bekend als hyperabductiesyndroom, compressie van de brachiale plexus en / of okselarterie rond het coracoïde proces. De minder belangrijke spier van de borstspier ligt onder de grote spier van de borstspier. Het verlaagt de schouderblad en drukt de schoudergordel.

Een traumatische scheiding of compressie van het acromioclaviculaire gewricht waardoor de capsule, vezels en ligamenten voorbij de plastische barrière worden gerekt.

Een veel voorkomende verwonding van het schoudergewricht met een scheur of meerdere scheuren van de spieren van de rotator cuff.

Een breuk-, scheur- of ontstekingsproces dat de biceps-pees en het dwarsligament dat de biceps-pees van de humerus vasthoudt, beschadigt.

Een chronische schouderaandoening die wordt gekenmerkt door beperkte bewegingsvrijheid en ontsteking van het gewrichtskraakbeen, pezen, gewrichtskapsels en slijmbeurzen.

Een acute of chronische ontstekingsaandoening van de pees of slijmbeurs van de schouder, vaak met afzetting van calciumzouten langs de pezen of slijmbeurzen. Het glenohumerale gewricht heeft een groter bewegingsbereik maar een verminderde stabiliteit. Dit, in combinatie met een slechte bloedtoevoer, maakt het vatbaar voor verwonding en ontsteking

Een disfunctie van het gewricht tussen het slaapbeen en de onderkaak gekenmerkt door pijn, ploffen of klikken van het temporomandibulair gewricht (TMJ) en/ of een onvermogen om de mond volledig te openen.

Een acute of chronische neuro musculoskeletale aandoening veroorzaakt door degeneratie van de achterste cervicale gewrichten en discopathie waarbij de wortels van de zenuwen worden geraakt.

Een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door osteoartritische veranderingen van de facetgewrichten, vernauwing van de tussenwervelschijfruimte en osteofytvorming met of zonder neurologische symptomen

Een ruptuur van de annulus fibrosus, waardoor de kern een invloed kan hebben op een cervicale zenuwwortel, waardoor pijn en paresthesie kunnen ontstaan. Meestal eenzijdig maar kan centraal staan en beide zenuwwortels omvatten. Meestal is de zenuwwortel C5 of C6 betrokken.

Een hyperflexie/ hyperextensieverwonding (of vice versa) aan de nekwervelkolom waarbij sprake is van een gevolgblessure bij de vele weefselstructuren van de nekwervelkolom. Whiplash-blessures kunnen gecompliceerd zijn door breuken of dislocaties

Een acuut spasme van de spieren van de cervicale wervelkolom, resulterend in een pijnlijke nek die vastzit in een klassieke rotatiepositie met laterale flexie. Over het algemeen, beïnvloedt dit niveaus C2-C7 en meestal C2-C3 en de cervicale wervelkolom.

Dit zijn ontstekingsreacties van de laterale en mediale epicondylus tegen een scheur van de buigpees bij mediale epicondylitis, en een scheur in de extensoreninsertie in laterale epicondylitis.

Een ontsteking van de bursa onder het olecranon-proces van de elleboog; ook ‘mijnwerkers elleboog’ genoemd.

Een neurologische aandoening van de pols en hand, gekenmerkt door pijn en verlies van gevoel langs de mediane zenuw. Het Carpaletunnelsyndroom is zenuwklemming op/of distaal van de pols. Carpaal tunnel syndroom is het meest voorkomende beknellingssyndroom

De lumbale wervelkolom kan gevoelig zijn voor verwondingen veroorzaakt door chronisch trauma, microtrauma, overmatige gewichtsbelasting als gevolg van obesitas, verminderd schijfgewicht en toegenomen lumbosacrale lordose. Een degeneratieve en foute houding zijn andere bijdragende factoren.

Een rotatie- en drukverwonding van de rijkelijk geïnnerveerde articulerende facetten van de lumbale wervelkolom, gekenmerkt door lokale en / of doorverwezen pijn die voortkomt uit de zygapophyseale gewrichten. Wordt ook ‘posterieur gewrichtssyndroom’ of ‘acuut geblokkeerde rug’ genoemd.

Een toestand van schijfuitsteeksel naar en voorbij de annulus fibrosus, wat zenuwwortelcompressie en neurologische verstoring kan veroorzaken. Kernuitsteeksel is een gelokaliseerd uitsteeksel van het kernmateriaal in het wervelkanaal als gevolg van verdunde maar niet gescheurde ringvormige vezels. Nucleaire hernia treedt op wanneer het materiaal door de annulus fibrosus is gescheurd en een vrij fragment is.

Een combinatie van een rek-, breuk- of scheidingsletsel van de spieren en ondersteunende ligamenten van de lumbosacrale wervelkolom. Een uitrekking en scheuren van de wervelkolomspieren en hun gehechtheid vanwege ongecontroleerde bewegingen of direct trauma. Kleine spierspanningen kunnen het gevolg zijn van overmatig gebruik of repetitieve taken.

Een lage-rugpijnaandoening die wordt gekenmerkt door pijn die door het poster laterale been straalt, eenzijdig of bilateraal langs de verspreiding van de heupzenuw.

Een lage-rugpijn toestand die wordt beschreven als een compressie of irritatie van de heupzenuw door een samengetrokken of uitgerekte piriformis-spier. Het syndroom komt zes keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Een anterieure misplaatsing van een wervellichaam ten opzichte van het segment direct daaronder. De verplaatsing is het resultaat van verlies in continuïteit of verlenging van de ‘pars interarticularis’. Een verlies in continuïteit zonder glijding wordt spondylolyse genoemd.

Een vernauwing van het wervelkanaal resulteert in druk op het ruggenmerg of de zenuwwortels, die in het algemeen deze in het vijfde of zesde decennium van het leven beïnvloeden.

Een degeneratief proces van het heupgewricht, waarbij de articulatie tussen het dijbeen en het ingeboren bot (een kogelscharnierverbinding) wordt gevormd wanneer het femurhoofd in het acetabulum past. Degeneratieve gewrichtsaandoening van de heup is de meest invaliderende vorm van osteoartritis.

Het kniegewricht is het grootste gewricht van het lichaam. Het is een zeer gecompliceerd gewricht omdat het al het lichaamsgewicht draagt en toch een hoge mate van bewegingsvrijheid biedt.

Een aandoening van pijnlijke patella die kan optreden met of zonder de aanwezigheid van pathologische veranderingen in de patella. Met kraakbeendegeneratie zou de diagnose chondromalacia-patella zijn.

Ook wel tibiale tendinitis of tendinoperiositis genoemd, dit is een los gedefinieerde aandoening van pijn, spanning en ontsteking van de voorste of achterste spiergroepen en de fascia van het voorbeen. Het is een algemene term van pijn onder het kniegewricht.

Een scheuring of breuk van de pezen en ligamenten van enkel mortise. Het heeft 3 graden. Graad 1 is lichte of matige verstuiking zonder scheuren van ligamenten maar enige zwelling. Graad 2 is gematigde verstuiking, gedeeltelijke scheuring van ligamenten, zwelling en ecchymose. Graad 3 is een complete ligamenteuze scheuring, zwelling, bloeding en instabiliteit.

Een ontsteking van de voorste bursa en pees van achillespees. Tendinitis kan de ontwikkeling van bursitis voorafgaan.

Een stam of scheur van de fascia plantaris gekenmerkt door pijn voornamelijk in het plantar mediale calcaneale gebied of de oorsprong van de fascia plantaris. Een overuse-syndroom dat microscheuren van de fascia plantaris veroorzaakt. Ook bekend als hielspoor syndroom, hoewel een hielspoor niet altijd aanwezig is.

Een opsluitingsneuropathie met betrekking tot de achterste scheenbeenzenuw in de tarsaaltunnel onder het flexorretinaculum aan de mediale zijde van de enkel.

Een genetische of verworven toestand van de wervelkolom, gekenmerkt door overdreven laterale afwijking van de wervelkolom. Kan al dan niet pijnlijk zijn. Scoliose komt zeven keer vaker voor bij vrouwen.

Is een chronische progressieve ontstekingsziekte die wordt gekenmerkt door pijn, ontsteking en progressieve verstijving van de wervelkolom en bilaterale sacro-iliitis.

Is een bindweefselaandoening die zich op synoviale gewrichten richt, vooral van de handen, voeten, grotere gewrichten en de cervicale wervelkolom. Vrouwen worden vaker getroffen dan mannen en een piekleeftijd van 30 tot 50 jaar.

Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn en gevoeligheid voor palpatie op verschillende anatomisch gedefinieerde plaatsen van het zachte weefsel. Andere geassocieerde symptomen zijn slaapstoornissen, vermoeidheid, inspanningsintolerantie, hoofdpijn en prikkelbare darmsyndroom. De vrouw-naar-man-radio is minstens 5 op 1.

Een progressieve, niet-ontstekende ziekte die wordt gekenmerkt door afnemend chondroïtinesulfaat met de leeftijd waardoor niet-ondersteunde collageenfibrillen ontstaan, gevolgd door degeneratie van het kraakbeen en de bijbehorende structuren. Artrose is de meest voorkomende vorm van gewrichtsaandoening.

Contact

Molenstraat 60a1
3600 Genk 

089 77 21 99 

info@genkchiropractic.be

Volg ons op sociale media

Openingsuren

Maandag: 9u – 12u | 13u – 19u30

Dinsdag: 9u – 12u  | 13u – 19u30

Woensdag: 9u – 12u 

Donderdag: 9u – 12u | 13u – 19u30

Vrijdag: 9u – 12u | 13u – 19u30

Zaterdag: gesloten

Zondag: gesloten

Intake formulier