fbpx

Vaakgestelde vragen

Een eerste bezoek kost 80 euro. Opvolgende bezoeken kosten telkens 50 euro.

Er is terugbetaling, afhankelijk bij welk ziekenfonds je aangesloten bent. Dit zijn de mutualiteiten die bij ons terugbetaling bieden:

Christelijke Mutualiteiten (CM): 5 x 10 euro per persoon, per kalenderjaar.

Liberale Mutualiteiten (LM) : 12 x 10 euro per gezin, per kalenderjaar – 6 x 10 euro voor alleenstaanden.

Socialistische Mutualiteiten (Solidaris): 5 x 10 euro per persoon, per kalenderjaar.

Helan: 12 euro per sessie met een maximum van 72 euro per kalenderjaar.

Vlaams & Neutraal ziekenfonds (VNZ): 10 euro per sessie met een maximum van 50 euro per kalenderjaar.

Neutraal ziekenfonds Vlaanderen (NZV): 5 x 10 euro per kalenderjaar. 

DKV (Daily Premium):  80% van het betaalde bedrag per bezoek.

Chiropractie is opmerkelijk veilig wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde beoefenaar. Uw chiropractor is getraind om aandoeningen te herkennen die elders moeten worden doorverwezen en die u zelfs na een operatie kunnen behandelen.

Een eerste bezoek duurt 30 minuten. Alle opvolgende bezoeken duren telkens een 15 minuten.

Ja. Je kunt een manipulatie voor jezelf niet goed besturen en je pijnverlichting is misschien maar tijdelijk. Het is waarschijnlijker dat je het verkeerde gewricht ‘kraakt’, omdat de beweging in de aangedane gelimiteerd wordt. Raadpleeg uw chiropractor!

Uw chiropractor heeft u behandeld zodat uw lichaam kan genezen, maar als u doorgaat met de levensstijl die de oorspronkelijke toestand heeft veroorzaakt, kan uw chiropractor regelmatige controles of behandeling aanbevelen.

Nee. Uw behandelprogramma wordt afgestemd op uw specifieke behoeften.

Manipulatie is, wanneer correct uitgevoerd door een gekwalificeerde beoefenaar, niet pijnlijk. Wanneer je acute spierspasmen hebt, en zelfs de lichtste aanraking pijn doet, kan er wat ongemak zijn. Soms, als je het probleem al een tijdje hebt gehad, kan je pijn voelen terwijl je lichaam zich begint aan te passen. Uw chiropractor zal u vertellen of dit waarschijnlijk zal gebeuren.

Wanneer de twee oppervlakken van een verbinding snel uit elkaar worden bewogen, zoals gebeurt bij een chiropractische aanpassing, is er een drukverandering in de gewrichtsruimte. Dit kan soms een gasbubbeltje doen ‘knallen’ – maar dit geluid is niet significant en doet geen pijn.

Een gemiddelde behandelingskuur kan één of twee bezoeken in de loop van de week met zich meebrengen, maar elke patiënt wordt individueel beoordeeld en het is belangrijk om uw afspraken bij te houden en regelmatig uw chiropractor te bezoeken. Bespreek dit met uw chiropractor, die uw behandelingsprogramma aan u zal uitleggen.

Uw herstel is afhankelijk van vele factoren;  het probleem, uw tijdsinvestering om regelmatige behandelingen op te volgen en uw eigen toewijding aan eventuele revalidatieoefeningen en onderhoudsbezoeken die uw arts kan aanbevelen.

Geen antwoord gevonden op uw vraag? Neem gerust contact met ons op. 

Contact

Molenstraat 60a1
3600 Genk 

089 77 21 99 

info@genkchiropractic.be

Volg ons op sociale media

Openingsuren

Maandag: 9u – 12u | 13u – 19u30

Dinsdag: 9u – 12u  | 13u – 19u30

Woensdag: 9u – 12u 

Donderdag: 9u – 12u | 13u – 19u30

Vrijdag: 9u – 12u | 13u – 19u30

Zaterdag: gesloten

Zondag: gesloten

Intake formulier