Vaakgestelde vragen

Vaakgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

Een eerste bezoek kost 80 euro, alle opvolgende afspraken kosten telkens 40 euro.

Komt mijn ziekenfonds tussen?

Er is terugbetaling, afhankelijk bij welk ziekenfonds je aangesloten bent. Dit zijn de mutualiteiten die bij ons terugbetaling bieden:

Christelijke Mutualiteiten: 5 x 10 euro per persoon, per kalenderjaar.

Liberale Mutualiteiten: 12 x 10 euro per gezin, per kalenderjaar – 6 x 10 euro voor alleenstaanden.

Socialistische Mutualiteiten: 5 x 10 euro per persoon, per kalenderjaar.

Partena: 6 x 10 euro per persoon, per kalenderjaar 

Is een chiropractische behandeling veilig? Zelfs als ik al een operatie heb gehad?

Chiropractie is opmerkelijk veilig wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde beoefenaar. Uw chiropractor is getraind om aandoeningen te herkennen die elders moeten worden doorverwezen en die u zelfs na een operatie kunnen behandelen.

Is er iets mis met zelf mijn nek of rug ‘kraken’?

Ja. Je kunt een manipulatie voor jezelf niet goed besturen en je pijnverlichting is misschien maar tijdelijk. Het is waarschijnlijker dat je het verkeerde gewricht ‘kraakt’, omdat de beweging in de aangedane gelimiteerd wordt. Raadpleeg uw chiropractor!

Waarom zou ik terugkomen als ik me goed voel?

Uw chiropractor heeft u behandeld zodat uw lichaam kan genezen, maar als u doorgaat met de levensstijl die de oorspronkelijke toestand heeft veroorzaakt, kan uw chiropractor regelmatige controles of behandeling aanbevelen.

Worden alle patiënten op dezelfde manier aangepast?

Nee. Uw behandelprogramma wordt afgestemd op uw specifieke behoeften.

Zal de behandeling pijn doen?

Manipulatie is, wanneer correct uitgevoerd door een gekwalificeerde beoefenaar, niet pijnlijk. Wanneer je acute spierspasmen hebt, en zelfs de lichtste aanraking pijn doet, kan er wat ongemak zijn. Soms, als je het probleem al een tijdje hebt gehad, kan je pijn voelen terwijl je lichaam zich begint aan te passen. Uw chiropractor zal u vertellen of dit waarschijnlijk zal gebeuren.

Wat is het krakend geluid van de aanpassing?

Wanneer de twee oppervlakken van een verbinding snel uit elkaar worden bewogen, zoals gebeurt bij een chiropractische aanpassing, is er een drukverandering in de gewrichtsruimte. Dit kan soms een gasbubbeltje doen ‘knallen’ – maar dit geluid is niet significant en doet geen pijn.

Hoe vaak moet ik terugkomen?

Een gemiddelde behandelingskuur kan één of twee bezoeken in de loop van de week met zich meebrengen, maar elke patiënt wordt individueel beoordeeld en het is belangrijk om uw afspraken bij te houden en regelmatig te uw chiropractor te bezoeken. Bespreek dit met uw chiropractor, die uw behandelingsprogramma aan u zal uitleggen.

Hoe lang duurt het om beter te worden?

Uw herstel is afhankelijk van vele factoren ;  het probleem, uw tijdsinvestering om regelmatige behandelingen op te volgen en uw eigen toewijding aan eventuele revalidatieoefeningen en onderhoudsbezoeken die uw arts kan aanbevelen.