fbpx

De voordelen van chiropractie


Ontdek de vele voordelen van chiropractie 
Chiropractie is meer dan alleen een oplossing voor rugpijn, het is de sleutel tot een gezonde levensstijl.

Sluit je aan bij de miljoenen mensen die niet alleen verlichting hebben gevonden van rugpijn, maar ook een weg naar wellness, met de natuurlijke, drugsvrije benadering van chiropractie in de gezondheidszorg.
Uw wervelkolom, bestaande uit 24 onafhankelijke wervels, zorgt ervoor dat uw lichaam kan bewegen, draaien en buigen tijdens elke beweging van uw drukke dag. Het omhult en beschermt ook het delicate centrale zenuwstelsel dat elke spier, weefsel en orgaan van het lichaam controleert en coördineert.

Daarom geloven wij dat de eerste stap naar een actieve levensstijl een goed functionerende wervelkolom is. Wanneer twee of meer wervels niet goed samen werken, is dat wat veel chiropractors een subluxatie of een verkeerde uitlijning noemen. Deze subluxaties zijn eigenlijk gewrichtsdisfuncties die ervoor kunnen zorgen dat u pijn, ongemak, verminderde mobiliteit of vele andere symptomen en aandoeningen ervaart.
Gewrichtsstoornissen blijven vaak onopgemerkt en kunnen miscommunicatie tussen uw hersenen en lichaam veroorzaken. Gewrichtsdisfuncties in de wervelkolom kunnen uiteindelijk ook leiden tot symptomen in andere delen of gewrichten van het lichaam. Deze symptomen zijn de enige manier waarop je lichaam je laat weten dat er iets mis is.
Helaas is het ontbreken van pijn geen indicatie van gezondheid. Tegen de tijd dat pijn en symptomen verschijnen, is het probleem mogelijk al maanden, zelfs jaren aanwezig. Het goede nieuws is dat u dit soort symptomen en aandoeningen kunt helpen voorkomen met routinematige chiropractische zorg.
Voordelen van regelmatige chiropractische zorg kunnen één van de volgende zijn:


Verbeterde zenuwcommunicatie in het lichaam
Verbeterde beweging en coördinatie
Verbeterde fysieke functie en prestaties
Verbeterde houding
Verlichting van rug- en nekpijn
Verlichting van been-, knie-, voet- en enkelpijn
Verlichting van arm, pols, schouders of elleboogpijn
Verlichting van stress- en spanningsstoornissen
Verlichting van gewrichtsproblemen
Verlichting van bursitis
Verlichting van artritis
Verlichting van chronische verwondingen