fbpx

Over chiropractie

Welkom op de website van Genk Chiropractic Center. Wij zijn enthousiast en verheugd u te mogen verwelkomen als onderdeel van onze praktijk. We willen u alvast bedanken voor uw interesse, om u te helpen bij het bereiken en behouden van een optimale gezondheid. Wij bieden u en al onze patiënten de best mogelijke zorg.

Hieronder vindt u meer informatie om u beter vertrouwd te maken met onze chiropractor en onze praktijk.

Ons doel is om u te helpen de cirkel rond te krijgen, van ziekte tot wellness, en onze gemeenschap gezond te laten eten, bewegen en de mentale gezondheid te versterken!

De geschiedenis van chiropractie

Chiropractie werd in 1895 opgericht door Daniel David Palmer, een kruidenier met een intense belangstelling voor metafysica. Voorafgaand aan zijn “ontdekking” van chiropractie, was D.D. Palmer een magnetische genezer. Hij had ook belangen in frenologie (diagnose van ziekte op basis van de bulten van de schedel) en spiritualisme. Palmer rapporteerde het principe van chiropractie te hebben ontdekt toen hij naar verluidt een schoonmaker van zijn doofheid genas door zijn nek te manipuleren. Het feit dat de zenuw, die geluidsinformatie van de oren naar de hersenen brengt, niet door de nek gaat, leek Palmer niet dwars te zitten, als hij zich van dit feit bewust was. Palmer creëerde de term ‘chiropractie’, wat letterlijk ‘met de hand gedaan’ betekent, om naar zijn nieuwe therapie te verwijzen.

Hij ontdekte aan dat alle ziekten worden veroorzaakt door gesubluxeerde botten, die 95% van de tijd ruggengraatbotten zijn en die de stroom van aangeboren intelligentie in het zenuwstelsel verstoren. Hij onderwierp zijn ideeën niet aan enige vorm van onderzoek, maar ging eerder rechtstreeks patiënten behandelen en zijn principes gaan onderwijzen aan de eerste generatie chiropractoren. Hij was de grondlegger van de eerste universiteiten waar ook Dr. Oswaldo zijn opleiding vervolledigd heeft. 

 

Lees ook: